(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
KRINGEL - skořicový věnec
Potřebné ingredience
220ml mléka, 30g droždí, 40g cukru, 550g hladké mouky, špetka soli, 2 žloutky, 50g másla, na náplň:70g másla, 3 lžičky skořice, 100g cukru
Postup přípravy
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.rnPředehřejte troubu na 180 st. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklé máslo se skořicí a cukrem a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.rnZavinutý váleček přesuňte na plech vyložený peč. papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždycky nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte.rnPečeme cca 20 min. dozlatova.
Obrázky postupu mi bohužel nejdou vložit, budu muset zmenšit.
Obrázky postupu mi bohužel nejdou vložit, budu muset zmenšit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé